Nu folositi numele altor persoane, daca nu vreti sa va dati numele scrieti "Anonim".
Comentarii, pagina 79 din 180
Click aici ca sa audaugi un comentariu
pentru localnic
21 Jun 2009 18:29
PSD SANDRA a obtinut 57% PD-L a obtinut 16% PRM=13% PNL=5% semnul ? primar si vice PD-L ce scor mic pentru PD-L Sandra?
anonim
20 Jun 2009 21:29
Cind pe la frontiera de la Cenad va circula "traficul greu",,, atunci locuitorii localitatilor peste care se va circula cu acest trafic greu, vor vedea,vor simti ce inseamna: accidente, poluarea aerului, poluare fonica,distrugerea cladirilor vechi si noi de la trepidatii, pericolul de a traversa strada, circulatia ingreunata, etc. Dar vor fi si "avantaje": poate cineva sa le spuna ?
localnic
20 Jun 2009 17:43
Proiecte mari pentru drumul către Cenad Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara are planuri mari pentru DN6 Timişoara-Cenad. Drumul dintre Timişoara şi Sânnicolau Mare a căpătat importanţă în momentul în care a fost deschis punctul de frontieră către Ungaria, iar traficul a crescut foarte mult pe această rută.
În consecinţă, administratorul şoselei a pus la punct un proiect important de modernizare. În programul de reparaţii generale pe anul 2009 a fost inclusă şi consolidarea DN 6, mai precis a porţiunii dintre Cenad şi punctul de frontieră. Aici se doreşte lărgirea drumului, platforma actuală având lăţimea între 7 şi 8 metri, iar partea carosabilă şase metri. Capacitatea portantă a autovehiculelor acceptate era de zece tone pe osie.
Extinderea ar urma să crească dimensiunea platformei şoselei la nouă metri, iar cea a carosabilului la şapte metri. Capacitatea portantă a drumului ar urma să fie extinsă la 11,5 tone pe osie. Valoarea proiectată a lucrărilor este de 13,2 milioane de lei.
Centuri de ocolire pentru principalele localităţi
Centura de ocolire a Timişoarei ar urma să aibă câteva „surori” mai mici. Direcţia de Drumuri doreşte realizarea mai multor variante de ocolire ale localităţilor aflate între Timişoara şi vama de la Cenad. Să sperăm că execuţia acestora nu va dura la fel cât durează şi varianta de ocolire a oraşului de pe Bega.
Cea mai apropiată de demararea lucrărilor se pare că este varianta de ocolire a localităţii Sânnicolau Mare. Proiectul elaborat este în faza de studiu de fezabilitate şi se aşteaptă avizul Ministerului Transporturilor. Valoarea lucrărilor este de 93,4 milioane de lei, iar sursa de finanţare propusă sunt fondurile europene, prin Programul Operaţional Sectorial.
Speranţe ceva mai mici să scape de traficul tot mai ridicat către Ungaria, prin realizarea de alte centuri de ocolire sunt şi la Biledul (valoare lucrare 32 milioane de lei), Becicherecu Mic (30 milioane), Lovrinul (32 milioane), Şandra (29 milioane) şi Cenadul (30 milioane), dar toate acestea sunt doar la stadiul de idei, finalizarea proiectării fiind aşteptată în jurul lunii decembrie a acestui an.
Un alt proiect important pe acest drum naţional ar fi realizarea unui pasaj denivelat peste calea ferată aflată la ieşirea dinspre Timişoara spre Becicherec. Valoarea lucrărilor ar fi de 40 de milioane de lei. Deocamdată se lucrează la studiul de fezabilitate, iar investiţia trebuie aprobată de către Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
localnic
20 Jun 2009 11:11
Organizaţii decapitate în PSD Timiş, după europarlamentare După liberali, a venit şi rândul pesediştilor din Timiş să facă analize şi să tragă concluzii, în urma europarlamentarelor. Pesediştii timişeni anunţă că au decapitat 31 de organizaţii din judeţ şi prevăd… declinul partenerilor de coaliţie din PD-L, deşi în plan local aceştia au câştigat recentul scrutin. Rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European au fost analizate în forurile de conducere ale partidului, dar măsurile luate sunt destul de blânde. La nivel judeţean au fost dizolvate conducerile organizaţiilor care au obţinut un procent sub 20%, Alianţa PSD+PC obţinând, în Timiş, 27% din sufragii. “Au fost dizolvate conducerile la 31 de organizaţii locale din cele 99 din judeţ şi vom organiza noi alegeri, dacă ies aceiaşi oameni, vom respecta decizia”, a precizat vicepreşedintele PSD Timiş Adam Crăciunescu.
În ceea ce priveşte Timişoara, social-democraţii vor face dizolvări şi reorganizări la organizaţiile care au obţinut sub 22%, procentul obţinut pe municipiu fiind de 22,65%. “S-a constituit o comisie care va analiza fiecare organizaţie în parte şi va propune un plan de măsuri. La nivel de municipiu vom face reorganizări la 63 din cele 212 organizaţii, pentru că structurile sunt create în jurul secţiilor de votare”, a declarat preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu.
Chiar dacă PD-L a câştigat alegerile europarlamentare în Timiş, cu 38,32% din voturi, respectiv 28,96% pe Timişoara, pesediştii spun că partenerii lor de coaliţie merg pe un trend descendent: “PD-L şi-a atins vârful la alegerile europarlamentare din 2007 şi la alegerile parlamentare de anul trecut şi se află într-un declin accentuat. Diferenţa dintre noi şi ei a fost mult mai mică de această dată, iar procentul obţinut de PD-L pe Timişoara a fost mai mic decât la celelalte runde de alegeri”, a adăugat Grindeanu.
În altă ordine de idei, social-democraţii vor solicita desfiinţarea listelor electorale suplimentare la alegerile prezidenţiale, având în vedere “succesul” pe care l-au avut printre votanţi la recentul scrutin. “Am constatat că localităţile Deta şi Sânnicolau Mare au devenit atracţii turistice pentru români, aici find foarte multe persoane pe listele suplimentare, dar, bineînţeles, nu ştim cu cine au votat”, a declarat liderul organizaţiei municipale.
localnic
20 Jun 2009 11:04
Nu am nimic personal cu Iulian, dar sa stiti ca nu el va scapa de gunoi in Sandra, un Domn vrea sa inchirieze balta ca sa fac pescarie si a venit cu o oferta la primarie, ca e dispus sa curete groapa de gunoi numa sa-i inchirieze balta si cei de la primarie au acceptat asa ca ianainte sa ingurgetati ce vi se da documentativa ce fel de momeala e ca sa nu vi se faca rau.
localnic
20 Jun 2009 10:56
BANATUL AUTONOM Guvernul vrea mai mulţi bani din Timiş, firmele nu mai produc la fel de mult Criza economică este tot mai mult simţită în Timiş. Ca dovadă, şi încasările bugetare realizate din creanţele firmelor sunt tot mai mici. Din păcate, Guvernul încă visează Timişul ca fiind un fel de butoi cu miere, de unde se poate alimenta. Ionel Olari Programul de încasări stabilit de guvernanţi pentru prima perioadă a acestui an a fost mai mare decât volumul datoriilor pe care firmele le-au raportat ca fiind de virat la buget. Proaspăt instalat pe funcţia de director coordonator al Direcţiei de Finanţe Timiş, Ionel Olari, va avea în această perioadă de criză mari probleme în a satisface previziunile şefilor de la Bucureşti.
În primele luni ale anului 2009, veniturile încasate la bugetul general consolidat al statului, au fost în Timiş în valoare totală de 1,3 miliarde de lei iar programul de încasări repartizat Timişului a fost de 1,669 miliarde lei. Nerealizarea programului de încasări se datorează lipsei lichidităţilor băneşti cu care se confruntă agenţii economici ca urmare a crizei financiare, arată analiza efectuată de Finanţe.
Situaţia dificilă este motivată de neplata la termen de către partenerii de afaceri a obligaţilor contractuale, lipsa pieţei de desfacere, dificultăţile întâmpinate în accesarea creditelor bancare. Programul de încasări, stabilit de Ministerul de Finanţe pe primele cinci luni ale anului 2009, a fost mai mare decat valoarea creanţelor declarate de contribuabili cu 169 milioane de lei,
Dacă în primele luni ale anului 2009 încasările bugetare în Timiş au fost mai mici decat cele înregistrate în perioada corespunzatoare a anului 2008 respectiv, în ianuarie 2009, 88,66% din sumele încasate în ianuarie 2008, în februarie 93,78%, în lunile aprilie şi mai 2009 s-a inregistrat o depăşire a încasărilor faţă de anul 2008, cu 0,67% faţă de aprilie 2008 şi cu 5,58% faţă de mai 2008.
De aici putem trage două concluzii: fie economia a început să meargă şi firmele ies din blocajul financiar, fie economia merge la fel dar firmele au devenit mai serioase şi îşi plătesc datoriile la stat.
felicitari iulian
19 Jun 2009 12:54
bravo iuliane....ne scapi si de gunoiul din sandra cum ne-ai scapat de mulsatorii din primarie....acum sunt bani pt.a face treaba in sandra acum 4 ani nu erau....::::::::)))))))bravo iulianeiuliane nu zice nimeni ca nu ai facut o treaba buna cu animalele....la tara nu inseamna (la gunoi)bravo....nu am nimic cu cei care tin animale...dar sa si le tina acolo unde le ieste locul....ce ar fi sa dam si drumul la porci pe strazi....iuliane fi destept....iulian trebuie sa iti ridicam o statuie....:"iulian ,care a scapat satul de gunoaie si hoti"
fost feroviar
18 Jun 2009 15:09
sa va duceti toti ***** !
TRAIASCA U E !!!!
15 Jun 2009 18:26
ATI INTRAT IN U E!!!! asa ca a-ti intrat si cu vaci .si cu gaini .gaste si restu........ ,trebuie sa ne aliniem standardelor UE , vreti nu vreti ,asa e.sunt ferm convins ca acesta e un lucru bun ,INVATATI SA FITI ADEVARATI FERMIERI UE ,adica fara prea multa mizerie prin jur.........
NO COMENT...prea mult
15 Jun 2009 18:20
PSD SANDRA = 330 voturi iar 150 ADUSI DIN ALTE LOCALIATI :BILED CEI MAI MULTI ,TIMISOARA ,BULGARUS etc.............................daca sunteti asa de buni trebuia sa se vada la alegerile ptr,primari ..........in rest NO COMENT...........
Dar vor fi si "avantaje": poate cineva sa le spuna ?
Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara are planuri mari pentru DN6 Timişoara-Cenad. Drumul dintre Timişoara şi Sânnicolau Mare a căpătat importanţă în momentul în care a fost deschis punctul de frontieră către Ungaria, iar traficul a crescut foarte mult pe această rută.
În consecinţă, administratorul şoselei a pus la punct un proiect important de modernizare. În programul de reparaţii generale pe anul 2009 a fost inclusă şi consolidarea DN 6, mai precis a porţiunii dintre Cenad şi punctul de frontieră. Aici se doreşte lărgirea drumului, platforma actuală având lăţimea între 7 şi 8 metri, iar partea carosabilă şase metri. Capacitatea portantă a autovehiculelor acceptate era de zece tone pe osie.
Extinderea ar urma să crească dimensiunea platformei şoselei la nouă metri, iar cea a carosabilului la şapte metri. Capacitatea portantă a drumului ar urma să fie extinsă la 11,5 tone pe osie. Valoarea proiectată a lucrărilor este de 13,2 milioane de lei.
Centuri de ocolire pentru principalele localităţi
Centura de ocolire a Timişoarei ar urma să aibă câteva „surori” mai mici. Direcţia de Drumuri doreşte realizarea mai multor variante de ocolire ale localităţilor aflate între Timişoara şi vama de la Cenad. Să sperăm că execuţia acestora nu va dura la fel cât durează şi varianta de ocolire a oraşului de pe Bega.
Cea mai apropiată de demararea lucrărilor se pare că este varianta de ocolire a localităţii Sânnicolau Mare. Proiectul elaborat este în faza de studiu de fezabilitate şi se aşteaptă avizul Ministerului Transporturilor. Valoarea lucrărilor este de 93,4 milioane de lei, iar sursa de finanţare propusă sunt fondurile europene, prin Programul Operaţional Sectorial.
Speranţe ceva mai mici să scape de traficul tot mai ridicat către Ungaria, prin realizarea de alte centuri de ocolire sunt şi la Biledul (valoare lucrare 32 milioane de lei), Becicherecu Mic (30 milioane), Lovrinul (32 milioane), Şandra (29 milioane) şi Cenadul (30 milioane), dar toate acestea sunt doar la stadiul de idei, finalizarea proiectării fiind aşteptată în jurul lunii decembrie a acestui an.
Un alt proiect important pe acest drum naţional ar fi realizarea unui pasaj denivelat peste calea ferată aflată la ieşirea dinspre Timişoara spre Becicherec. Valoarea lucrărilor ar fi de 40 de milioane de lei. Deocamdată se lucrează la studiul de fezabilitate, iar investiţia trebuie aprobată de către Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
După liberali, a venit şi rândul pesediştilor din Timiş să facă analize şi să tragă concluzii, în urma europarlamentarelor. Pesediştii timişeni anunţă că au decapitat 31 de organizaţii din judeţ şi prevăd… declinul partenerilor de coaliţie din PD-L, deşi în plan local aceştia au câştigat recentul scrutin.
Rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European au fost analizate în forurile de conducere ale partidului, dar măsurile luate sunt destul de blânde. La nivel judeţean au fost dizolvate conducerile organizaţiilor care au obţinut un procent sub 20%, Alianţa PSD+PC obţinând, în Timiş, 27% din sufragii. “Au fost dizolvate conducerile la 31 de organizaţii locale din cele 99 din judeţ şi vom organiza noi alegeri, dacă ies aceiaşi oameni, vom respecta decizia”, a precizat vicepreşedintele PSD Timiş Adam Crăciunescu.
În ceea ce priveşte Timişoara, social-democraţii vor face dizolvări şi reorganizări la organizaţiile care au obţinut sub 22%, procentul obţinut pe municipiu fiind de 22,65%. “S-a constituit o comisie care va analiza fiecare organizaţie în parte şi va propune un plan de măsuri. La nivel de municipiu vom face reorganizări la 63 din cele 212 organizaţii, pentru că structurile sunt create în jurul secţiilor de votare”, a declarat preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu.
Chiar dacă PD-L a câştigat alegerile europarlamentare în Timiş, cu 38,32% din voturi, respectiv 28,96% pe Timişoara, pesediştii spun că partenerii lor de coaliţie merg pe un trend descendent: “PD-L şi-a atins vârful la alegerile europarlamentare din 2007 şi la alegerile parlamentare de anul trecut şi se află într-un declin accentuat. Diferenţa dintre noi şi ei a fost mult mai mică de această dată, iar procentul obţinut de PD-L pe Timişoara a fost mai mic decât la celelalte runde de alegeri”, a adăugat Grindeanu.
În altă ordine de idei, social-democraţii vor solicita desfiinţarea listelor electorale suplimentare la alegerile prezidenţiale, având în vedere “succesul” pe care l-au avut printre votanţi la recentul scrutin. “Am constatat că localităţile Deta şi Sânnicolau Mare au devenit atracţii turistice pentru români, aici find foarte multe persoane pe listele suplimentare, dar, bineînţeles, nu ştim cu cine au votat”, a declarat liderul organizaţiei municipale.
ca e dispus sa curete groapa de gunoi numa sa-i inchirieze balta si cei de la primarie au acceptat asa ca ianainte sa ingurgetati ce vi se da documentativa ce fel de momeala e ca sa nu vi se faca rau.
Guvernul vrea mai mulţi bani din Timiş, firmele nu mai produc la fel de mult
Criza economică este tot mai mult simţită în Timiş. Ca dovadă, şi încasările bugetare realizate din creanţele firmelor sunt tot mai mici. Din păcate, Guvernul încă visează Timişul ca fiind un fel de butoi cu miere, de unde se poate alimenta.
Ionel Olari
Programul de încasări stabilit de guvernanţi pentru prima perioadă a acestui an a fost mai mare decât volumul datoriilor pe care firmele le-au raportat ca fiind de virat la buget. Proaspăt instalat pe funcţia de director coordonator al Direcţiei de Finanţe Timiş, Ionel Olari, va avea în această perioadă de criză mari probleme în a satisface previziunile şefilor de la Bucureşti.
În primele luni ale anului 2009, veniturile încasate la bugetul general consolidat al statului, au fost în Timiş în valoare totală de 1,3 miliarde de lei iar programul de încasări repartizat Timişului a fost de 1,669 miliarde lei. Nerealizarea programului de încasări se datorează lipsei lichidităţilor băneşti cu care se confruntă agenţii economici ca urmare a crizei financiare, arată analiza efectuată de Finanţe.
Situaţia dificilă este motivată de neplata la termen de către partenerii de afaceri a obligaţilor contractuale, lipsa pieţei de desfacere, dificultăţile întâmpinate în accesarea creditelor bancare. Programul de încasări, stabilit de Ministerul de Finanţe pe primele cinci luni ale anului 2009, a fost mai mare decat valoarea creanţelor declarate de contribuabili cu 169 milioane de lei,
Dacă în primele luni ale anului 2009 încasările bugetare în Timiş au fost mai mici decat cele înregistrate în perioada corespunzatoare a anului 2008 respectiv, în ianuarie 2009, 88,66% din sumele încasate în ianuarie 2008, în februarie 93,78%, în lunile aprilie şi mai 2009 s-a inregistrat o depăşire a încasărilor faţă de anul 2008, cu 0,67% faţă de aprilie 2008 şi cu 5,58% faţă de mai 2008.
De aici putem trage două concluzii: fie economia a început să meargă şi firmele ies din blocajul financiar, fie economia merge la fel dar firmele au devenit mai serioase şi îşi plătesc datoriile la stat.